Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie i smaczne! Wspaniałe połączenie słodkiego i kwaśnego smaku. Idealne na przyjęcia lub po prostu do kawy.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 177
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 177
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, sól oraz owoce (najlepiej zmrożone, żeby nie rozwaliły się w trakcie mieszania). Wymieszać.
W osobnym naczyniu mleko zmiksować z jajkami i olejem. Wlać do suchych składników i dokładnie wymieszać.
Z ciasta wychodzi 18 muffinek oraz jedno ciasto w formie keksowej.
Muffinki piec przez 30 minut w wysmarowanych masłem foremkach w 210 stopniach, a ciasto muffinkowe przez 1 godzinę w 200 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Ciasto wychodzi bardzo wilgotne i delikatne. Smacznego!!