Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pory pod beszamelem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, rozłóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu wysyp osączoną z zalewy kukurydzę oraz cząstki pomarańczy.
Pory pokrój na kawałki, potem każdy jeszcze raz na pół. Podsmaż na maśle. Owiń je szynką i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Z mąki i masła przygotuj jasną zasmażkę. Rozprowadź ją mlekiem i gotuj chwilę, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Sosem polej potrawę, posyp żółtym serem. Zapiekaj 30 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV