Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, pachnące cynamonem i cytryną. Polecam.
...ale pyszny.
Odsłon: 723
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 632
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 169
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5143
...ale pyszny.
Odsłon: 723
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 86
Polecam.
Odsłon: 632
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 368
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 169
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5143
Składniki
Z podanych składników upieczesz 20 ciastek. Do miski wsypać mąkę i połowę mleka, dokładnie wymieszać przy pomocy trzepaczki. Pozostałą część mleka gotujemy ze skórką z cytryny i cynamonem. Do wody wsypujemy cukier i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Masy z mleka mieszamy ze sobą, uprzednio usuwając skórkę z cytryny. Małym strumieniem wlewamy rozpuszczony z wodą cukier, cały czas mieszając. Kiedy masa ostygnie, wrzucamy żółtka, mieszamy. W między czasie nastawiamy piekarnik góra-dół do 220 * Ciasto francuskie kroimy w rulony, czyli nie rozwijamy go uprzednio, Na 20-24 kawałki. Ciastem wyklejamy silikonowe foremki do babeczek. Do środka wlewamy masę. Masa podczas pieczenia rośnie, więc należy zachować od góry miejsce. Ciasteczka pieczemy 17-18 minut. Smacznego.