Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już najwyższy czas na przygotowanie pierniczków świątecznych. Są na prawdę smaczne i miękkie i do tego z wierzchu ładnie popękane.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 168
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 216
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 168
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 216
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w jednej misce. Dodać roztopione letnie masło. Wymieszać mikserem. Powstanie coś w rodzaju mokrego piachu. Odstawiamy mikser i zagniatamy ręcznie. Nie dosypujemy mąki. Tworzymy z ciasta kulę. Jest ona błyszcząca, ale nie przywiera do rąk. Tak uformowane ciasto, owijamy w folię i umieszczamy w lodówce na 1/2 godziny. Podsypujemy mąką stolnicę. Nie sypiemy jej dużo. Na wierzch ciasta podczas wałkowania, w ogóle nie powinniśmy dawać mąki. Ciasto wałkujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy 180* 8-10 minut. Czas pieczenia zależny jest od grubości ciastek. Cieńsze pieczemy krócej. z tych składników wyjdzie 40 pierniczków.