Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i eleganckie kruche ciasteczka z białą czekoladą i aromatem cytryny
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej lub w mikrofali Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę Dodaj olejek cytrynowy Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj stopniowo do reszty składników miksując do uzyskania jednolitej konsystencji Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę Po schłodzeniu odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i formuj w dłoniach kulki Obtocz ciasteczka w cukrze pudrze i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piecz 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 180°C