Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory ze szpinakiem i serem feta"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 17
Składniki
Szpinak rozmrozić, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, drobniutko posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, następnie odkroić im wierzchy ("czapeczki") i ostrożnie wydrążyć nasiona.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę z czosnkiem. Dołożyć szpinak, smażyć 3-4 minuty. Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Szpinak lekko przestudzić, potem wymieszać z fetą i ugotowanym ryżem. Nadzienie nakładać do pomidorów, przykryć je odciętymi "czapeczkami". Zapiekać około 10 minut w 200 st. C. Podawać z sosem majonezowym.Źródło: Życie na gorąco