Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory z dyniowym farszem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Dynię pokrój w kostkę i przesmaż na maśle. Duś na wolnym ogniu, aż zacznie mięknąć. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Piersi kurczaka opłucz, pokrój w paseczki, oprósz solą i pieprzem. Z pomidorów zetnij wierzchy, usuń nasiona. Wstaw do piekarnika. Piecz 8 min w 200 st., z funkcją grilla.
W tym samym czasie czosnek przesmaż na rozgrzanym oleju, połącz z dynią. Na tym samym oleju usmaż mięso. Dodaj dynię, podgrzej. Dopraw oregano. Nałóż do podpieczonych pomidorów.
czas 40 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety