Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory z bakłażanem"
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
Bakłażana umyj, pokrój w plastry, posól i odstaw na pół godziny, by puścił sok. Następnie osusz go dokładnie (możesz to zrobić ręcznikiem papierowym) i maczaj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto. Odstaw do wystygnięcia.
Mozzarellę i umyte pomidory pokrój w plasterki. Układaj w brytfance na przemian z bakłażanem. Całość posyp solą i pieprzem, oprósz oregano i skrop oliwą z oliwek.
Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Posyp świeżymi listkami bazylii. Podawaj z bagietką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień