Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory po włosku"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2105
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2105
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Składniki
Ugotuj ryż. Pomidory umyj, zetnij wierzchy i wydrąż (nie wyrzucaj miąższu).
Posiekaną natkę pietruszki i cebulę podsmaż na oleju. Dodaj ryż, mięso, jajo, połowę miąższu z pomidorów, sól i pieprz. Napełnij pomidory.
Do żaroodpornego naczynia wlej bulion, dodaj resztę miąższu, sól, pieprz i wymieszaj. Poukładaj obok siebie nadziewane pomidory, przykryj czapeczkami ze ściętych wierzchów i zapiekaj w temp. 200oC przez 30 minut. Po wyjęciu sos, w którym stoją pomidory, dopraw śmietaną.
290 kcalŹródło: Takie jest życie