Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory pełne ziół"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Natkę opłucz, osusz i drobniutko posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z natką i olejem. Umyj pomidory, duże przekrój na pół, mniejsze natnij na krzyż.
Oprósz solą i pieprzem, posmaruj przygotowanym olejem ziołowym. Pomidory ułóż na ruszcie lub na specjalnych tackach z folii aluminiowej (stroną przecięcia do góry). Grilluj 5 minut.
Pieczone pomidory po prowansalsku podawaj do jagnięciny z grilla i pieczonej karkówki wieprzowej. Doskonale smakują także jako danie główne, z grzankami i zieloną sałatą.Źródło: Na żywo