Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory faszerowane szpinakiem"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 186
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 186
Składniki
Z pomidorów wydrąż środki, tak, żeby nadawały się do nafaszerowania.
Liście szpinaku umyj, przebierz i zblanszuj.
Posiekaj, dodaj sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową. Podsmaż na patelni, dołóż śmietanę, fetę, posiekane ząbki czosnku i całość dokładnie wymieszaj.
Odstaw masę do przestygnięcia. Wbij 2 jajka i po nownie wymieszaj.
Nafaszeruj pomidory szpinakiem i wstaw do gorącego piekarnika na 20 min.
<strong>Przepis nadesłała: Barbara Krystosik</strong>Źródło: Kurier TV