Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorki po krakowsku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7360
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 357
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7360
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 357
Składniki
Pomidory umyj, przekrój na pół. Ostrożnie wydrąż, uważając przy tym, aby nie uszkodzić ścianek. Połówki pomidorów posól w środku. Postaw je odwrócone do góry dnem na kratce kuchennej. Poczekaj, aż wycieknie sok.
Kaszę ugotuj na sypko w posolonym wrzątku. Odcedź, osącz, przestudź. Pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Zioła opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek. Kilka listków bazylii odłóż do dekoracji, resztę posiekaj.
Kaszę wymieszaj z ziołami oraz pestkami słonecznika. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Połącz z oliwą i nałóż do wydrążonych pomidorów. Postaw je na talerzykach. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Tina