Pomarańczowo - dyniowy deser jogurtowy

Pomarańczowo - dyniowy deser jogurtowy
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Połączenie dyni i pomarańczy jest genialne! Tym razem w wersji nieco bardziej fit, czyli deseru jogurtowego.

Składniki

  • Puree z dyni - 300g
  • Jogurt naturalny - 400g
  • Galaretka pomarańczowa - 1szt
  • Pomarańcza - 1szt
  • Do poyspania - biszkopciki lub inne małe ciasteczka

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wyszły mi 4 pucharki deseru.

    Galaretkę robimy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale w połowie wody. Zostawiamy do przestygnięcia, powinna być lekko ciepła.

    Połowę galaretki mieszamy z jogurtem, połowę z puree dyniowym. Wkładamy do lodówki - musi zacząć tężeć, aby masy po włożeniu do pucharków nie mieszały się. Masę jogurtową warto przemieszać kilka razy, aby tężała równomiernie.

    Do pucharków wkładamy:
    cząstki pomarańczy, masę jogurtową, masę dyniową, znów masę jogurtową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

    Przed podaniem posypujemy biszkopcikami.

Komentarze do przepisu (3)

Maudie 05 grudnia 2019
Piękny i pyszny :)
SprytnaChochla 06 grudnia 2019
Dzięki :)
kucharka-amatorka 06 grudnia 2019
No, no, deserek niczego sobie.
Składniki
  • Puree z dyni - 300g
  • Jogurt naturalny - 400g
  • Galaretka pomarańczowa - 1szt
  • Pomarańcza - 1szt
  • Do poyspania - biszkopciki lub inne małe ciasteczka
Składniki