Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowe faworki"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Mąkę dokładnie wyrób z żółtkami, śmietaną, octem, cukrem, sokiem i skórką pomarańczową. Ciasto odstaw na 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wykrój paski, każdy natnij w środku. Przewlecz jeden koniec. Faworki usmaż w dużej ilości oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie