Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla większej ilości osób... po prostu pycha!
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 150
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Składniki
Pieczemy biszkopt. Gorący wyciągamy z blachy i czekamy do ostygnięcia.
Na biszkopcie ułożyć odcedzone mandarynki.
Z soku z mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń. Gorący wyłożyć na biszkopt z mandarynkami.
Gdy budyń będzie już zimny, śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wyłożyć na budyń.
Na wierzch ciasta ułożyć herbatniki. pokropić sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.
Można jeść od razu lub poczekać do momentu zmiękczenia herbatników.
SMACZNEGO