Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo smaczne, a na dodatek mile zaskakuje :)
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6937
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6937
Składniki
Masło topimy i studzimy. Oddzielamy żółtka i białka. Białka ubijamy z cukrem na sztywną, lśniącą masę. Dodajemy po jednym żółtka ciągle miksując.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Składniki suche dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy. Dodajemy aromat i dżem, miksujemy mikserem. Do gotowej masy dodajemy cały roztopiony tłuszcz, powoli mieszamy łyżką, aż cały tłuszcz połączy się z ciastem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Blachę do muffinów smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Można też wykorzystać papilotki (tak będzie szybciej). Łyżką nakładamy ciasto na spód papilotek, łyżeczką nakładamy nutellę lub kawałeczek czekolady. Czekoladę przykrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy na złoty kolor.