Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Krem:0,5 l. mleka zagotować. W pozostałym 250ml. roztrzepać budyń, mąkę, cukier i dodać do gotującego się mleka.Ugotowac budyń i odstawić do całkowitego wystudzenia. Do budyniu dodawać stopniowo miękkie masło miksując na wysokich obrotach.Na koniec wlać aromat waniliowy. Wysypać ptysie na blaszkę(wym ok.25x35 ,wymieszać z kremem i wyrównać .Schłodzić chwilę .Polewa: rozpuścić czekolady z Plantą na wolnym ogniu ,dodać alkohol i napęczniałą żelatynę (wcześniej namoczyć ją w 50ml zimnej wody)Delikatnie podgrzewając(nie gotować!) wymieszać ,a następnie wylać na ciasto i posypać kokosem. Ponownie schłodzić.