Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobieniai bardzo smaczne ciasteczka.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10507
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę dać na stolnicę,dodać masło,jajka,cukier,pr,do pieczenia,śmietanę. Wszystko posiekać nożem,następnie zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Kółka kłaść obok siebie tak by końce zachodziły na siebie. Wcześniej przygotować mak,dodać jajko,olejek migdałowy,rodzynki i cukier waniliowy,wymieszać i zasmażyć . Tak przygotowany i wystudzony mak kłaść paskiem wzdłuż na ciastkowe kółka. Zwinąć w roladkę ,dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i do nagrzanego piekarnika do 180st.góra-dół .Piec krótko do zezłocenia ciasteczek. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!