Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półkruche serduszka z orzechami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 114
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Jajko i żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej do miski. Dodaj masło, posiekaj nożem z mąką. Dodaj jajko z cukrem, śmietanę, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na 15 minut.
Wymieszaj nadzienia. Ciasto podziel na 10 kulek, każdą rozwałkuj, posmaruj nadzieniem, zwiń jak naleśnik, uformuj serduszko. Posmaruj jajkiem. Kładź na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień