Polewa

Polewa
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Gabi16
Polewa trochę inaczej

Składniki

  • 1/2 kostki margaryny
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany

Przygotowanie

  1. W wodzie rozpuścić żelatynę.

  2. Cukier, kakao, margarynę i rozpuszczoną żelatynę dobrze wymieszać i stopniowo podgrzewać do połączenia składników.

  3. Po przestudzeniu (lekko ciepła) dodać po łyżce śmietany i roztrzepać.

Komentarze do przepisu (6)

irma 31 grudnia 2009
No ciekawa polewa. Tylko, czy z żelatyną nie będzie to raczej mini galaretka kakaowa? Kiedyś ją zrobie,... Czytaj całość »
No ciekawa polewa. Tylko, czy z żelatyną nie będzie to raczej mini galaretka kakaowa? Kiedyś ją zrobie, ponieważ mnie zaintrygował ten przepis. Pozdrawiam.
agus32 02 stycznia 2010
Polewa naprawdę dobra ,używam jaj do ciasta "usta Adama".
paskudna2206 11 stycznia 2014
przepis jest super robię go od dawna:))) polewa nie " ciągnie " się za nożem przy krojeniu:))polecam:)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kostki margaryny
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany
Składniki