Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z morelami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 227
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 525
Składniki
Mięso oczyść, umyj, pokrój w poprzek na plastry grubości ok. 2 cm. Rozbij (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz lekko solą, pieprzem, papryką. Odłóż na ok. 1/2 godz. do lodówki.
Morele namocz w gorącej wodzie z winiakiem. Gdy nasiąkną, osącz. Posmaruj powidłami. Ser pokrój w cienkie słupki. Na każdym kawałku mięsa połóż po 2 morele i ser, zwiń roladkę, zwiąż nicią kuchenną lub zepnij wykałaczkami. Oprósz solą, pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, po czym zdejmij nici (lub usuń wykałaczki). Ubierz natką i podaj.Źródło: Świat kobiety