Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podkarpackie studziny"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Nóżki zalej zimną wodą, mocz przez pół godziny. Następnie opłucz, dokładnie oczyść. Warzywa z włoszczyzny oraz cebulę obierz, opłucz. Oczyszczone nóżki, włoszczyznę i cebulę zalej zimną wodą. Dodaj przyprawy. Gotuj ok. 4 godzin. Czosnek obierz, rozetrzyj z solą i sokiem z cytryny.
Wywar przecedź, przypraw czosnkiem. Marchewkę pokrój w kostkę. Ugotowane nóżki lekko przestudź, obierz z nich mięso. Pokrój je drobno, wymieszaj z marchewką i kukurydzą.
Całość przełóż do podłużnej formy. Zalej przecedzonym wywarem. Jeśli nie jest wystarczająco kleisty, rozpuść w nim łyżeczkę żelatyny. Schładzaj ok. 12 godzin. Gotowe danie udekoruj.
porcji 55 min 4 godz ok. 12 godzinŹródło: Naj