Ciasto kruche:
Mąkę wymieszać z proszkiem dodać margarynę żółtka , cukier i szczyptę soli.Ciasto zagnieść,podzielić na 2 części i jedna z tych części jeszcze na pół do jednej z tych mniejszych dodać 2 łyżeczki kakao i zagnieść.Dwa małe ciasta włożyć do zamrażalnika.Połowę ciasta które nam zostało wyłożyć na formę z papierem do pieczenia.Wierzch ciasta ponakłuwać ciasto widelcem.
Na jasne ciasto wyłożyć powidła i posypać je orzechami(orzech dowolna wielkość mogą być bardzo drobniutkie lub duże zależy od upodobań:).
Na orzechy zetrzeć na tarce jasne ciasto z zamrażalnika.
Z białek które nam zostały z ciasta ubić pianę z dodatkiem 0,5 szklanki cukru.Gotową pianę wylać na starte ciasto.Na wierzch posypać startym ciemnym ciastem i piec w tep.180st prze 45 min.
Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!
Komentarze do przepisu (6)
*Przejdziesz do wersji klasycznej