Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z gruszką i białą czekoladą"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 277
Składniki
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji 3 zł
Gruszki obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw i skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Mleko, jajko, przesianą mąkę i proszek do pieczenia miksujemy. Dodajemy starte gruszki i dokładnie mieszamy.
Czekoladę dzielimy na kosteczki, a każdą kostkę tniemy na pół. Wrzucamy do ciasta, mieszamy.
Dużą łyżką lub chochelką nabieramy ciasto tak, by w każdej porcji były kawałeczki czekolady, wylewamy na rozgrzany na patelni tłuszcz, formujemy placuszki i smażymy z obydwu stron do zrumienienia. Osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Źródło: Rewia