Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z cukinii z fetą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27443
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27443
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1161
Składniki
1,5 umytej cukinii ścieramy ze skórką na tarce o grubych oczkach, resztę na tarce z drobnymi oczkami. Solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, by cukinie puściły sok.
Sok odciskamy. Cukinię mieszamy z pokruszoną fetą, startym żółtym serem, jednym jajkiem, bułką tartą, grubo posiekaną miętą i pietruszką. Formujemy placuszki.
Orzechy na panierkę lekko rumienimy na suchej patelni, a potem drobno siekamy. Mieszamy z bułką tartą, solą i pieprzem.
Kotleciki panierujemy najpierw w pozostałym jajku, potem w orzechowej posypce. Blachę wykładamy folią aluminiową i lekko smarujemy oliwą z oliwek.
Układamy na niej kotleciki i pieczemy 10 minut w temperaturze 160oC. Następnie przewracamy na druga stronę i dopiekamy jeszcze 10 minut.Źródło: Rewia