Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki z cukinii"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Można je serwować z ulubionymi sosami (podaję przepis na sos z awokado) lub ze śmietaną. Irena Wolniewicz, Warszawa.
Cukinię myję, nie obieram, odcinam końcówki i ścieram na tarce do warzyw o dużych oczkach. Dodaję mąkę, jajko, sól, pieprz.
Mieszam, do masy można dorzucić nieco rozdrobnionego sera feta lub gorgonzoli, ale nie jest to niezbędne.
Placki smażę na mocno rozgrzanym oleju. Awokado bez skórki rozgniatam, dodaję zmiażdżony czosnek, jogurt, sok z limonki. Doprawiam do smaku. Placki podaję z sosem, ozdobione miętą.Źródło: Rewia