Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placuszki bananowe są idealne na szybki posiłek do śniadania, kolacji czy na deser, możne je podać z ulubionym dżemem, konfiturą, sokiem, syropem..........SMACZNEGO!!!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11164
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11164
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 63
Składniki
Składniki temperatura pokojowa= dojrzałe, nie twarde banany rozgnieść widelcem na papkę z grudkami małymi.
Dodać obie mąki, proszek do pieczenia, cukier, sok z cytryny, jajka, mleko i łyżką połączyć składniki na nie za gęste ciasto.
Na patelni rozgrzać olej, dużą łyżką (2 łyżki na 1 placek) kłaść porcje ciasta i smażyć na rumiano z każdej strony.
Usmażone partiami placki (wyszło 12 placków) odkładać na talerz.
Przed podaniem posmarować każdy placek konfiturą wiśniową lub jaką się lubi