Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser na specjalną okoliczność.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 124
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
Wykonanie: Wymieszać mąkę z cukrem pudrem, oliwą, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wyrobić elastyczne ciasto z odrobiną wody. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 0,5 cm i wycinać literatką krążki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, polać miodem i posypać płatkami migdałowymi.