Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane ze śmietaną"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Śmietanę wymieszaj z czosnkiem i ziarenkami pieprzu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki i cebule obierz, następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach do osobnych misek. Starte ziemniaki przelej mlekiem, aby nie ściemniały.
Odcedź i połącz z cebulą. Następnie dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanym oleju usmaż złociste, chrupiące placki. Danie posyp posiekanym koperkiem. Podawaj z sosem.Źródło: Na żywo