Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane po zbójnicku"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Składniki
35 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 5-6 porcji
Cebule i ziemniaki obieram. Ziemniaki opłukuję, osuszam, a następnie ścieram na tarce razem z małą cebulą.
Pieczarki, dużą cebulę oraz boczek (lub wędlinę) kroję w kostkę i podsmażam. Przyprawiam do smaku. Dodaję do masy z ziemniaków, wbijam jajka, wsypuję mąkę i mieszam (ewentualnie jeszcze doprawiam).
Placki smażę na tłuszczu na złoty kolor.
Katarzyna Madej z ŁodziŹródło: Kobieta i życie