Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane pieczone z selerem naciowym i szynką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ziemniaki i bataty obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z jajkiem, mąką, solą i pieprzem.
Polędwicę i cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Łyżką nakładaj placki. Piecz w temperaturze 180°C, aż będą rumiane.
Przekładaj placki szynką, cebulą i plastrami sera. Układaj w wieżyczkę, zapiekaj jeszcze 5 minut, aż ser się rozpuści. Posyp posiekanym szczypiorkiem i tymiankiem.
Możesz danie polać tłustą śmietaną i posypać świeżym koperkiem.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień