Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane inaczej"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
Drożdże rozkruszyć, wymieszać z mlekiem oraz mąką. Ziemniaki utrzeć, dodać do nich wyrośnięty rozczyn. Cebulę utrzeć na tarce, dodać do masy, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Rozgrzać tłuszcz, smażyć placki z obu stron. Podawać z sosem pieczarkowym, ze śmietaną lub jogurtem.Źródło: Twoje Imperium