Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam moim wnukom placuszki z startymi jabłkami. Dodatek cynamonu i cukru waniliowego wzbogacił smak placuszków a zapach roznosił się po całym mieszkaniu. Wnuki zadowolone a placuszki znikły w mgnieniu oka.
mikser, tarka, nóż, patelnia , sitko , talerz,
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Z mąki, jajka, mleka, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i odrobiny cynamonu wyrobić gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po starciu jabłka połączyć z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z oliwą i smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu placki układać na talerzu wyłożonym serwetką papierową w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.( można również kłaść usmażone placki na ręczniku papierowym). Podawać oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym, oraz z dodatkiem kubeczka mleka lub kakao.
smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.