Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wersja placków z serem twarogowym i podanych z cukrem pudrem. Pochodzą z małopolski. Co ciekawe można spotkać się także z nazwą ,,mądrzyka''.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 119
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 783
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 119
Składniki
Twaróg zmielić i zmiksować. Mąkę przesiać. Jajka wbić do twarogu, dodać przesianą mąkę (w zależności od konsystencji twarogu ile ma wody) i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić, przelać do masy serowej i jeszcze raz wymieszać. Placki smażyć rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor, odsączać z nadmiaru tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego:)!