Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto proste w wykonaniu. Od kilku lat gości na naszym stole. Znika równie szybko jak się je robi.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 47
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 74
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 47
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 74
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Składniki
Masło rozpuszczam i studzę
Do małego rondelka daję miód, sodę i zagotowuję. Trzeba cały czas mieszać żeby się nie przypaliło Odstawiam do wystudzenia .
Jajka miksuję z cukrem na puszystą masę. Następnie dodaję mąkę, roztopione masło oraz miód. Wszystko dokładnie mieszam.
Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Przygotowuję 2 arkusze. Papier smaruję cienko ciastem tyle ,ile zajmuje spód blachy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika na 180 °C. Piekę ok 10 min. W tym czasie przygotowuję drugi arkusz z ciastem. Kiedy placek upiecze się wyjmuję z blachy i wkładam drugi. Lekko przestudzony zdejmuję przy pomocy szerokiego noża z papieru i przekładam na deskę. Smaruję cienko śmietaną. Przykrywam następnym plackiem. Tak postępuję z kolejnymi plackami. Ostatni placek studzę i kruszę.Posypuję ciasto Z tej porcji ciasta wyszło 7 placków