Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie dwóch najlepszych składników banana z masłem orzechowym, w formie placuszków na budyniu świetnie sprawdzi się jako sycący i pożywny deser lub śniadanie.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 253
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 115
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 253
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 94
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3327
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, budyń, dodajemy pokrojonego banana i jajo (możecie dosłodzić wedle uznania). Wszystkie składniki mieszamy (ręcznie, blenderem ręcznym czy mikserem) stopniowo dolewając wody, aby powstała lejąca konsystencja.
Smażymy placki (ja robiłam to beztłuszczowo). Podajemy z masłem orzechowym (dodałam odrobinę wody, aby zrobić polewę) i posypujemy orzeszkami.