Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie placuszki np na podwieczorek.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3559
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14926
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3559
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14926
Składniki
Obrać jabłka jeśli mają grubą skórkę. Jabłka zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę. Mleko, jajka, budyń, mąkę, miętę i sól dobrze wymieszać. Dodać jabłka. Wymieszać. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać posypane obficie cukrem pudrem. Smacznego.