Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego smakołyku jest dziecinnie proste. Dwukolorowy placek zebra możecie zrobić w zaledwie kilka chwil. Doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do kawy lub herbaty. Zawsze znika do ostatniego okruszka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 45
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 45
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na szybkich obrotach. Następnie wsypujemy mąkę partiami i ponownie ubijamy składniki. Dodajemy olej i wodę gazowaną.
Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy dwie łyżki kakao, do drugiej dwie łyżki mąki i mieszamy.
Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Następnie przelewamy do formy naprzemiennie po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta. Robimy tak do momentu opróżnienia misek.
Placek Zebra pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-55 minut.