Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki przepis, który zawsze się udaje.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2055
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2055
Składniki
Masło rozpuszczamy i dodajemy do niego cukier. Mąkę przesiewamy do miseczki razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do rozpuszczonego masła z cukrem. Ciasto mieszamy dodając po jednym jajku. Tortownice o śr. 26 cm smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub bułką tartą i przelewamy ciasto. Na wierzch układamy śliwki przekrojone na pół, z których usuwamy pestki. Owoce układamy wnętrzem do góry. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. 50-60 min. do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.