Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , smaczny placek z truskawkami. Przepis nieskomplikowany i zawsze się udaje. Polecam
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1096
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 255
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 56
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 67
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1096
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 255
Składniki
Szklanka o poj. 250 ml, blaszka średniej wielkości, Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać , osuszyć i pokroić na kawałki. Jajka ubić z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli napuszystą masę. Cały czas ubijając wlewać cienkim strumykiem olej, a następnie mleko. Na koniec przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, krótko zmiksować do połączenia składników. Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu masy poukładać pokrojone truskawki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu.