Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzaj placka ucieranego z dwoma rodzajami jabłek.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1727
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 226
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 172
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1727
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 226
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 172
Składniki
Moja foremka silikonowa 19 X 19 cm. Całe jajka dokładnie utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dolewać olej, mąki wymieszane z proszkiem i mleko. Na koniec wsypać rozdrobnione jabłka suszone, wymieszać. Ciasto wlać do foremki. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i ułożyć na cieście lekko je dociskając. Ciasto piec w 170 C około 60 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.