Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawność porzeczki, słodycz brzoskwini.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Składniki
Do miski przesiej 200 g mąki, dodaj mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dodaj jajko, 60 g cukru skórkę z cytryny i 125 g pokrojonej drobno margaryny. Utrzyj mikserem (mieszadła świderki do cięższych ciast) na najniższych obrotach i włóż do lodówki na 30 min.
W tym czasie pokrój brzoskwinie na małe kawałki i wymieszaj z porzeczkami.
Stolnicę oprósz mąką, rozwałkuj 2/3 ciasta i wyłóż nim dno tortownicy (śr. 26 cm). Z pozostałego ciasta uformuj wałeczek i wyklej min brzegi formy. Owoce ułóż na cieście.
Z 75 g miękkiej margaryny, reszty mąki i cukru zagnieć kruszonkę. Posyp nią owoce i włóż ciasto do piekarnika na 30 min, temp. 180 st.