Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z owocami i kruszonką"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 118
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5338
Składniki
75 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 14-16 porcji.
Rozcieram drożdże z cukrami, dodaję mleko i następnie mąkę, olej i jajka. Mieszam, aż się połączą. Ciasto ma być dość luźne. Przekładam je do blaszki wyłożonej pergaminem. Zagniatam kruszonki.
Na cieście ostrożnie rozsmarowuję prażone jabłka, posypuję je cynamonem, na tym rozkładam połówki śliwek. Posypuję całość kruszonką. Ciasto piekę w temp. 180oC ok. 50 min, do zrumienienia.
Justyna Golarz z DąbrowyŹródło: Kobieta i życie