Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z orzeszkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 586
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 103
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22730
Składniki
Masło stop, ostudź. Masę toffi podgrzej, wlej do miski. Wlej masło, zmiksuj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą cukru, pod koniec dodając resztę cukru. Do masy toffi dodaj żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyniem i ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii. Dokładnie wymieszaj. Dodaj pianę, delikatnie połącz.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wyrównaj (uwaga: takie ciasta lubią pękać, dlatego przed włożeniem do piekarnika zrób wzdłuż ciasta delikatne nacięcie). Piecz. 45-55 minut w temp. 180°C. Ostudź. Ciasto udekoruj stopio ną w kąpieli wodnej czekoladą, posyp posiekanymi, podprażo nymi na suchej patelni orzeszka mi ziemnymi.
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie