Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z morelami"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Składniki
Mąkę, masło posiekaj nożem z wodą i szczyptą soli, aż się połączą. Rozwałkuj ciasto cienko na papierze do pieczenia posypanym mąką i zwiń w rulon. Wstaw na pół godz. do lodówki.
Formę wyłóż grubą aluminiową folią. Piekarnik ustaw na 200°C. Morele umyj, przekrój na połówki (możesz zdjąć z nich skórkę), podduś lekko z cukrem pudrem.
Ciasto wyjmij, rozwiń, zdejmij papier, formę wyłóż ciastem tak, by wystawało, połóż owoce, posyp cukrem pudrem, zawiń do środka zapas ciasta. Piecz ok. 30 min.
Do kruchego ciasta zamiast wody możesz dodać 6 łyżek białego wina. Nada mu ciekawy aromat.Źródło: Świat kobiety