Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w sam raz na rodzinne przyjęcie ;)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35833
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 130
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 258
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35833
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 130
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 258
Składniki
W garnku zagotować cukier, margarynę, przyprawę do piernika, wino i wodę - do połączenia składników. Wystudzić.
Do wystudzonej masy dodać: 4 żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy. Wszystko dokładnie utrzeć mikserem. Z białek ubić pianę połączyć z ciastem.
Blachę "keksówkę" wysmarować tłuszczem, lekko oprószyć bułką tartą, wylać ciasto i piec w 180 st. ( termoobieg ) ok. 40 min.( sprawdzić patyczkiem - jeżeli patyczek będzie suchy tzn. ciasto jest gotowe ).
200 g margaryny utrzeć z masą kajmakową. Wystudzone ciasto przekładamy masą, dekorujemy polewą i orzechami. Życzę smacznego :)