Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z kruszonką z porzeczkami i agrestem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 604
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 604
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Odkrój 50 g masła, zmiksuj z czterema łyżkami cukru, orzechami. Wymieszaj delikatnie z owocami.
Osobno zmiksuj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj jajka, 200 g cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, 200 g masła i jogurt. Zmiksuj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C. Ciasto wyłóż na blachę, równomiernie rozłóż owoce. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. 4 Przygotuj kruszonkę z podanych składników. Możesz ją wymieszać, siekając nożem, lub rozcierając palcami. Wyłóż kruszonkę nad podpieczone ciasto i wstaw je jeszcze na kwadrans (sprawdzaj co jakiś czas, czy ciasto się nie przypala, kruszonka dość szybko się rumieni).Źródło: Olivia