Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Spód: mąki wymieszaj z cukrem. Dodaj posiekane masło, jajko, śmietanę, szczyptę soli. Zagnieć ciasto, wylep nim dno tortownicy i schładzaj przez godzinę.
Masa serowa: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem domieszaj do sera. Miksując, dodawaj cukier waniliowy, budyń, śmietanę i skórkę cytrynową. Białka ubij na sztywną pianę, połącz z masą serową. 3 łyżki odłóż, wymieszaj z nutellą. Zrób kruszonkę: stop masło, wlej do mąki i cukru. Rozcieraj palcami, aż powstaną grudki.
Na spód wyłóż: konfiturę wiśniową i jasną masę serową. Przykryj ciemną masą. Posyp kruszonką. Piecz w 180oC przez ok. godzinę. Sernik jest najlepszy następnego dnia.Źródło: Naj