Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z brzoskwiniami"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24014
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 55
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24014
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 106
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj pokruszone drożdże, wymieszaj. Dodaj dwie łyżeczki cukru, dwie łyżki mąki, wymieszaj, przykryj i odstaw na 10 minut. Ze składników na kruszonkę zagnieć ciasto, zawiń w folię, wstaw do lodówki. Jajka ubij z dwoma łyżkami cukru. Masło rozpuść w garnku.
Przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, jajka, resztę cukru, wlej mleko z drożdżami, masło. Wymieszaj.
Brzoskwinie odsącz, pokrój na plastry. Ciasto przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ułóż owoce, posyp kruszonką, odstaw na 30 minut.
Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z kleksem śmietany.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień