Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek z truskawami do zrobienia w ekspresowym tempie. Zamiast truskawek możecie użyć dowolnych sezonowych owoców. Warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22484
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 98
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22484
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 98
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej.
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, usuwamy szypułki. Kroimy owoce na pół.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Przelewamy ciasto do formy. Na górze układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około godzinę (do suchego patyczka).